top of page
DSC06043_edited.jpg

STAFFAN GÖTESTAM

REGISSÖR | DRAMATIKER | PRODUCENT | FÖRFATTARE 

Fästpunkt 1
staffa.png

Jag valde tidigt att byta skådespeleriet mot att skriva, dramatisera, regissera och producera. Jag är en av grundarna av Junibacken och Vikingaliv på Djurgården i Stockholm. Funnys Äventyr är två barnböcker som jag skrivit och namnet på ett barnkulturhus i Malmö som öppnar i oktober 2020. Jag har en underbar familj, med fyra barn, Jacob, Josefine, Lin, Kim och fem härliga barnbarn, Fred, Edward, Leona, Lovi och Ludde, och så min älskade hustru Monika som jag haft förmånen att få arbeta och leva med i 30 år.

Jag gick på teaterskola 1973. Efter min utbildning så fick jag en roll i musikalen Godspell som spelades på Jarlateatern i Stockholm. Sedan huvudrollen i pjäsen Equus av Peter Shaffer mot Allan Edwall. Sedan dess har jag mest arbetat som regissör, manusförfattare och producent. Astrid Lindgren lärde jag känna under inspelningarna av Bröderna Lejonhjärta. Jag fick också hennes förtroende att dramatisera många av hennes böcker. Det blev filmer, musikaler och teaterpjäser. Jag har svarat för många andra musikaler och pjäser också. Det har varit spännande att arbeta över ett brett konstnärligt fält.

ims-scan-tt-01306002-f-1000x1000.jpg
Funnys Äventyr

Presskonferensen för Funnys Äventyr, ett kulturhus för barn i Malmö.

Bröderna Lejonhjärta

Jag spelade rollen Jonatan i filmdramatisering av Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhärta.

ims-scan-tt-01306000-f-1000x1000.jpg
Sagor för barn

Produktion av mina ljudböcker "Sagor för barn". Klassiska sagor som jag bearbetat, läst in och som ljudläggs med musik och ljudeffekter av min dotter Josefine Götestam. Publiceras i samarbete med Sony Music. 

EASTER PARADE

Premiären av min pjäs Easter Parade

Tystnad tagning
Funnys Äventyr

Kreativt möte kring Funnys Äventyr i Malmö med mina medarbetare scenografen  Tor Svae och producent Josefine Götestam.

bottom of page