top of page

FUNNYS ÄVENTYR

Magiska fingrar

När jag fick frågan av förläggaren Alexandra Torstendahl om jag ville skriva en barnbok så blev jag förvånad. Jag hade aldrig tänkt jag skulle bli barnboksförfattare. Jag har ju arbetat i barnbokens närhet, inte minst genom Junibacken men att skriva själv, det som inte bara var dramatik? I byrålådan låg det visserligen några uppslag som jag visade för Alexandra. Så blev det Funnys äventyr. Tre berättelser för 6-9 år, med samlingsnamnet Magiska fingrar.

Samarbetet med illustratören Louise Jacobsson har varit så kreativt och roligt. Louise skapar alldeles underbara bilder som lyfter min text. Jag som jobbat med teater så länge inser nu att illustrationen är berättelsens scenografi.

xyexvgmfplqpfdo3g81c.jpg

Det andra landet

Detandralandet_salj_framsida-721x1024.jp

Hösten 2016 kom Staffan Götestams debutbok, Magiska fingrar. Huvudperson är Funny, en modig och nyfiken tjej, som bor i ett rött hus i kvarteret Äppelgränd. I sitt allra första äventyr upptäcker Funny att hon i trängda situationer kan knäppa med fingrarna som då blir magiska. Nu kommer den andra boken,

 

Det andra landet, som innehåller två berättelser. I den första berättelsen, Det andra landet, hamnar Funny i landet Limitanien, befolkat av märkliga människor. Där förlorar hon sin magiska förmåga och förväxlas med ett odjur som kallas trolliin. Hennes enda sätt att komma hem igen är att hjälpa Limitierna att förvisa trolliinerna ur landet. I den andra berättelsen, Chin-Wha och spåren i snön, träffar Funny den pojken Chin-Wha som har rymt från sin styvpappa. Med hjälp av Funnys magiska fingrar tar sig barnen över havet för att leta efter Chin-Whas riktiga pappa. Väl där råkar de ut för både ondska och godhet, en farlig orm och en barnslig härskare.

bottom of page